Ons eigen kamp!

Geen GWP? Geen sleepover? Geen MEGA-fuif? Geen probleem! We maakten ons eigen kamp met het 6e leerjaar!

Op woensdag 1 juli kwamen de Lucifers van het 6e met pak en zak toe op het domein De Schakel. Na wat verkennen stonden er al wat spelmomentjes op de planning. 

’s Avonds zorgden Selina en Inez voor de spaghetti en dan begon onze eerste avondactiviteit… een griezelfilm! (Birdbox) Iedereen kroop wat dichter bij elkaar om samen een nachtje te griezelen…

Veel tijd om te slapen was er niet… donderdag bracht de mama van Ilja onze brunch. Even later zaten we al in de auto richting Jump Sky! Na een uurtje springen was de energie er een beetje uit… even wat rusten op het domein dus!

Terwijl wij aan het genieten waren van de trampolines was er op De Schakel een mama reeds een hele tijd in de weer… de mama van Semih bereidde een huise feestmaaltijd voor, dat werd zeker gesmaakt!

’s Avonds stond er een kampvuur op het programma… hiervoor kregen we hulp van Brandweerman Sam! Dat kampvuur da’s eentje dat nog even zal nazinderen… enkele toffe statistieken…

 Veel tijd om te slapen was er niet… donderdag bracht de mama van Ilja onze brunch. Even later zaten we al in de auto richting Jump Sky! Na een uurtje springen was de energie er een beetje uit… even wat rusten op het domein dus!

Terwijl wij aan het genieten waren van de trampolines was er op De Schakel een mama reeds een hele tijd in de weer… de mama van Semih bereidde een huise feestmaaltijd voor, dat werd zeker gesmaakt!

’s Avonds stond er een kampvuur op het programma… hiervoor kregen we hulp van Brandweerman Sam! Dat kampvuur da’s eentje dat nog even zal nazinderen… 

Om al die suikers uit ons lichaam te krijgen maakten we een korte wandel- en jogtocht door de bossen van Haasdonk. Die nacht probeerden we een “nachtje door” te voltooien, maar dat liep toch net even wat anders…

Vrijdag sliepen de meesten een beetje uit, de vermoeidheid begint hier en daar al wat de kop op te steken… Gelukkig brengt Inez ons een ontbijt aan huis, zodat we voldoende energie kunnen opdoen voor onze laatste activiteit; Aquapark Jump.

 

We sluiten af met nog enkele sfeerbeelden!

De uitdagingen van de Lucifers!

Als laatste opdracht kregen de Lucifers uit het 6e leerjaar verschillende opdrachten om uit te voeren…

Als alles opdrachten slagen… volgt er een beloning! 

Opdracht 1 – Ga als groep 30′ in handstand staan.

Opdracht 2 – Hang samen 150 wasknijpers aan je gezicht.

Opdracht 3 – Een sportopdracht van Griet!

En toen… kwam de beloning…

De laatste loodjes…

De laatste weken waren héél erg zwaar voor de meeste kids. Gelukkig kwam het einde in zicht! De leerstof zat er vorige week dinsdag op… het was enkel nog wachten op de twee grote toetsen.

Ondertussen konden we ons eens laten gaan tijdens de laatste momenten samen.. kijk gerust even mee!

Het 6e leerjaar kreeg ook hun MEGA shirts en natuurlijk poseerden we nog eens voor een groepsfoto!

De Klimroos

Na de doortocht van storm Ciara en Dennis werd onze school tijdelijk gesloten. Het dak was immers niet meer veilig voor iedereen… 

Na 3 dagen verhuisden de Lucifers samen met de Cactussen naar de Klimroos. Tijdens deze periode waren we (als leerkrachten) vooral bezig met het dagelijkse verloop en de hele regeling… maar we hebben uiteindelijk wel nog enkele sfeerfoto’s kunnen nemen.

Dag wolf!

Ken jij de gruwelijke rijmen van Roald Dahl al? Je kent vast het begin van de verhaal! 

Hij herschreef enkele bekende sprookjes en maakte er een gruwelijke versie van. Roodkapje is niet meer dan onschuldig meisje, ze ontpopt zich zelfs tot een echte schurk. Heb je enig idee wat ze de wolf aangedaan heeft? Wist je dat ze ook een van de drie biggetjes bezocht?

Samen verkenden we de gruwelijke versies van Assepoester, Roodkapje en De Drie Biggetjes. We kennen natuurlijk ook nog heel wat andere sprookjes, herken jij ze allemaal?

Herken jij onze interpretaties van enkele bekende sprookjes?

Het secu-watte?

De oudste Lucifers gingen op bezoek in twee secundaire scholen. Het eerste bezoek was een dagje in het Lyceum Aan De Stroom in Temse. Hier konden ze uit allerlei workshops kiezen en kregen ze ook nog eens een lekkere lunch aangeboden!

De tweede snuffeldag ging door op Villa Da Vinci of op Forum Da Vinci. Latijn, sporten, STEM en Frans, ze konden al eens proeven van de verschillende vakken… het ene viel natuurlijk al wat meer in de smaak dan het andere.

Het 5e is alleen!

Terwijl de Lucifers van het 6e leerjaar het keuzes van volgend schooljaar leerden maken tijdens de snuffeldag, gingen we met het 5e leerjaar binnen onze school aan de slag!

We oefenden enkele verhaaltjes en gingen voorlezen bij de Paarse kleuters. Nadien leerden we de kleuters ook nog vliegers vouwen! 

Sportklassen

Tijdens de eerste week van januari konden we ons laten gaan tijdens de sportklassen! Elke namiddag én op woensdagvoormiddag leerden we allerlei sporten kennen onder leiding van Sofie en Valerie van de sportdienst in Temse.

Neem zeker een kijkje naar enkele actiefoto’s!

En…. actie!

De Lucifers maken een film! Rond deze tijd zijn er heel wat acties voor goede doelen… denk maar aan de Rode Neuzen Dag of De Warmste Week. Natuurlijk zijn er ook nog enkele organisaties die nog niet deelnemen aan deze acties, maar zich wél inzetten voor anderen.

Een van deze organisaties is Werelddorpen Voor Kinderen. Zij willen een duurzame oplossing voor armoede en dat begint bij kinderen en onderwijs!

Om hen te steunen verkopen we de komende weken tickets voor onze zelfgemaakte film! We proberen zo veel mogelijk zelf te maken! Decor, kostuums, … maar vooral: het script!

Wil jij ook een ticket bemachtigen voor één van de drie voorstellingen? Spreek een van de Lucifers aan op de speelplaats of kom naar de Koliboem!

 We gunnen jullie alvast een blik achter de schermen…

Een tweede start!

Na een weekje vakantie hadden we opnieuw wat tijd nodig om ons ritme te vinden… maar nu kunnen jullie opnieuw een kijkje nemen in onze klaswerking!

Afgelopen week gingen we op bezoek bij de Paarse klas! Ze hebben sinds kort nieuwe klasdieren: Agaatslakken! Ze verzorgen een knappe presentatie met leuke weetjes over deze slakken. Enkele Lucifers hielden de slak ook eventjes vast!

Warre toonde in de kring enkele fijne tekeningen van paarden. Yente stoefte met haar knappe illustratie met glasstiften. Enkele jongens kregen maar niet genoeg van hun vingerskateboard… tijd voor mini-werkwinkels!

We verdeelden ons in enkele groepjes en gingen aan de slag.
Warre leerde enkele kinderen hoe ze paarden kunnen tekenen als een echte illustrator.
Flor, Arnon, Ilja en Dina maakten een skatepark op miniformaat, perfect voor hun vingerskateboards.
Jasper, Kanter, Lotte en Yente gingen de grootmeesters achterna en oefenden hun schaak vaardigheden.
Seyyit en Semih werkten samen aan hun eigen storyboard.
Lucas ging aan de slag met artificiële intelligentie om schilderijen om te vormen tot foto’s. Wil je dat graag zelf eens proberen? Klik dan hier!

PS: Je hebt het misschien al ergens horen vallen (op Karrewiet misschien?). De Lucifers maken hun eigen film! #comingsoon #dewarmsteweek

Landen…

In september startten we met onze onderzoeken naar verschillende landen. In kleine groepjes gingen we op zoek naar allerlei informatie over Frankrijk, China, Congo, Rusland, Italië, India, Kroatië en Duitsland.

Waar wonen mensen? Hoe ziet zo’n huis er uit? Hoeveel mensen wonen er eigenlijk? Waar geloven ze in? Hebben ze een favoriet gerecht? Hoe betalen ze voor die lekkernij?

Na heel wat opzoekwerk zochten we een manier om onze informatie te presenteren. Met de hulp van Google Presentaties staken we onze presentaties ineen. We oefenden deze voor de klas… ze kwamen we enkele belangrijke zaken te weten!

Zoals Piet Huysentruyt ooit zei… wat hebben we vandaag geleerd?
1. Als we alle informatie op onze dia zetten, luistert er niemand meer naar onze uitleg.
2. De foto’s moeten groot genoeg zijn, anders helpt zelfs de beamer niet…
3. We moeten duidelijk afspreken hoe we onze informatie vertellen aan ons publiek.

Benieuwd naar onze verbeterde presentaties? Neem een kijkje tijdens de Koliboem van 25 oktober!

Tentoonstelling ‘Huid’

Woensdag gingen we naar de tentoonstelling ‘Huid’ van Rasa.

Je huid verbindt je met de buitenwereld. Ze beschermt en spiegelt je tegelijkertijd. Je huid is een antenne die kan zenden en ontvangen. Blosjes op je wangen of kippenvel, moedervlekken, rimpels of een velletje, zo zacht als een perzik; de sporen op je huid vertellen je levensverhaal. Goudbruin of lelieblank; onze huidskleur heeft vele schakeringen.

Soms zit je lekker in je vel, dan weer spring je helemaal boos uit je vel. voor iedereen, met educatie voor kinderen van 8 tot 12 Maar het heerlijkste van je huid is wel dat ze voluit kan voelen; van zachte strelingen komen je haartjes overeind, van te veel zon gaat ze verbranden. Je kan je huid ook versieren met make-up of tatoeage. Zo lijkt een kwetsbare jongen stoer of wordt een verlegen meisje funky. In games kan je door te veranderen van skin je virtuele personage een ander imago geven.

Ready Set Go!

Afgelopen donderdag gingen we in groepjes aan de slag in een heus meetcircuit! Hierbij kregen we allerlei opdrachten: de klas meten met je lichaam, een liter schatten, wegen met behulp van een kapstok… Kijk je even mee naar de foto’s?